Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Een groot, onafhankelijk onderzoek met de Strassburg Sock nachtspalk werd gepubliceerd in het juli/augustus nummer – jaargang 2002 van het Journal of Foot and Ankle Surgery.

De aanname van de studie was het volgende.
Als er andere verwondingen ontstaan, is standaard medische handeling om het beschadigde weefsel in een anatomisch correcte positie te plaatsen en zo te houden gedurende de genezingsperiode. Lukt het niet deze juiste positie te handhaven, zullen er complicaties optreden zoals zwelling, spiercontractuur, pijn en vertraagde genezing.

Als we dit vertalen naar plantaire fasciitis, moet de behandeling van de ontsteking van de bindweefselband onder de voet, gericht zijn op het aanpakken van de abnormale pronatie en het plaatsen van het beschadigde ligament op anatomische lengte, zonder ongecontroleerd strekken.

Kenmerken van de studie

Deze studie was de op één na grootste ooit om de effectiviteit van een nachtspalk te evalueren. Zij bestond uit 160 patiënten waarvan 89 patiënten de originele Strassburg Sock kregen en 71 kregen een kuitspier rek programma (gastrocnemius-soleus) voorgeschreven. Patiënten die de Strassburg Sock gebruikten, kregen te horen dat ze tijdens deze behandeling niet mochten strekken, maar kregen de opdracht om de sok ’s nachts ten minste 6 uur te dragen.

Resultaten van het onderzoek

  1. de gemiddelde hersteltijd voor patiënten die de Strassburg Sock gebruikten, was 18,5 dagen
  2. 97,8% herstelde binnen 8 weken
  3. Alle 89 patiënten waren in staat om de Strassburg Sok te dragen zoals voorgeschreven
  4. Alle patiënten in de studie waren ten minste een 7 op een 10 visuele analoge schaal voor pijnlijke plantaire fasciitis.

Verschillen met de stijve nachtspalk?

Traditionele nachtspalken van hard plastic concentreren zich op dorsaalflexie van de enkel door de enkel in een neutrale of 5 tot 10 graden positie te houden. De theorie is dat door weerstand te bieden aan de nachtelijke contractuur van de kuitspieren, uw plantairflexie van de enkel beperkt en de symptomen verbetert. De Strassburg Sock buigt de tenen dorsaal waardoor het ankerliermechanisme ingrijpt zodat u een meer complete weefselspecifieke rek van de plantaire fasciia krijgt. Bij het verwijderen van de Strassburg Sock in de ochtend,  is de fasciia al in de maximaal gestrekte positie waarin hij de hele nacht comfortabel heeft gelegen.